Translate

Τρίτη 22 Σεπτεμβρίου 2020

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ-ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ

 

       

 


 

Αγαπητοί γονείς-κηδεμόνες των μαθητών/τριών  του Δημοτικού Σχολείου Αργαλαστής

    Ο τρόπος λειτουργίας των σχολείων θα είναι και φέτος λίγο διαφορετικός. Ο Σύλλογος Διδασκόντων του σχολείου θα φροντίσει ώστε να λαμβάνονται όλα τα κατάλληλα μέτρα για την ασφαλή λειτουργία του σχολείου που σύμφωνα με τις οδηγίες του Ε.Ο.Δ.Υ. βασίζεται στη συστηματική εφαρμογή πολλαπλών μέτρων προφύλαξης που λειτουργούν ως σύνολο:

·         προσπάθεια για τήρηση αποστάσεων μεταξύ μαθητών και μαθητών-εκπαιδευτικών

·         υγιεινή των χεριών (πλύσιμο με σαπούνι και νερό ή/και εφαρμογή αντισηπτικού χεριών)

·         σωστή χρήση κατάλληλης προστατευτικής μάσκας

·         αερισμός των αιθουσών και καθαριότητα χώρων 

·         αποφυγή μεγάλων συναθροίσεων μαθητών και επίσκεψης στο σχολείο άλλων ατόμων 

·         αποχή από το σχολείο όσων εκδηλώνουν πυρετό ή/και άλλα συμπτώματα συμβατά με COVID-19

    Σε κάθε αίθουσα θα υπάρχει  αντισηπτικό και στην τουαλέτα υγρό σαπούνι για το πλύσιμο των χεριών, ενώ οι μαθητές προαιρετικά μπορούν να έχουν μαζί τους αντισηπτικά μαντηλάκια. Οι εκπαιδευτικοί θα ενημερώσουν και θα εκπαιδεύσουν τους μαθητές στις καλές πρακτικές, την υγιεινή και την ασφάλεια και τη σωστή χρήση της μάσκας.

Θα υπάρχει η μέγιστη δυνατή απόσταση μεταξύ των θέσεων των μαθητών στην τάξη, προσανατολισμός των θρανίων προς την ίδια κατεύθυνση ώστε να μειώνεται η έκθεση των μαθητών σε σταγονίδια από βήχα ή φτέρνισμα και αποφυγή δημιουργίας συνωστισμού στους διαδρόμους του σχολείου.

   Ο Σύλλογος Διδασκόντων του σχολείου αφού έλαβε υπόψη την Κοινή Υπουργική Απόφαση των Υπουργών Ανάπτυξης, Παιδείας, Εσωτερικών και Υγείας καθώς και τις οδηγίες του ΕΟΔΥ προχώρησε στην κατάρτιση του Κανονισμού Λειτουργίας του σχολείου από την 14η Σεπτεμβρίου 2020 και μέχρι την άρση των μέτρων για τον περιορισμό της πανδημίας του Covid-19 όπως παρακάτω. Για τη σωστή εφαρμογή του χρειαζόμαστε τη συνδρομή των γονέων-κηδεμόνων και ασφαλώς των παιδιών.

  • Η ώρα προσέλευσης των μαθητών είναι 08.00΄- 08.15΄ (προσοχή σ’ αυτό γιατί η πόρτα θα κλειδώνει και δε θα είναι δυνατή η είσοδος).
  • Η χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική για τους μαθητές σε όλες τις τάξεις, τους εκπαιδευτικούς και το λοιπό προσωπικό, καθώς και για τους επισκέπτες των σχολικών μονάδων α) σε όλους τους εσωτερικούς χώρους β) β) στους εξωτερικούς χώρους όταν
  • υπάρχει συνωστισμός,
  • Αν κάποιο παιδί έχει πυρετό ή κάποιο από τα συμπτώματα που περιγράφει ο ΕΟΔΥ (βήχας, λαχάνιασμα, κρυάδες, ρίγος, μυαλγίες, κεφαλαλγία, πονόλαιμο, ναυτία/έμετο, κοιλιακό άλγος, διαρροϊκές κενώσεις), πρέπει να παραμένει στο σπίτι.
  • Αν μαθητής/τρια αρρωστήσει κατά τη διάρκεια του σχολικού προγράμματος θα περιμένει τον κηδεμόνα στο χώρο της αίθουσας υπολογιστών  που αυτό το διάστημα θα λειτουργεί σαν πρόχειρο αναρρωτήριο.

·         Η δικαιολόγηση των απουσιών των παιδιών που θα απουσιάζουν γίνεται α) Αν νοσεί από κορωνοϊό COVID-19 ο ίδιος ο μαθητής ή κάποιος που κατοικεί στο σπίτι του, με απαραίτητη προσκόμιση ιατρικής βεβαίωσης και β) Αν ο μαθητής ανήκει σε ομάδα αυξημένου κινδύνου, όπως έχουν οριστεί από τον ΕΟΔΥ, με απαραίτητη προσκόμιση ιατρικής βεβαίωσης από τον θεράποντα ιατρό ή από ιατρό της σχετικής ειδικότητας.

Αγαπητοί/ές  μαθητές-μαθήτριες,

  • Καθόμαστε στη θέση που έχει καθορίσει ο/η εκπαιδευτικός και δεν πλησιάζουμε τους συμμαθητές μας.

·         Δε δανειζόμαστε σχολικά είδη (μολύβια, γόμες, ξύστρες, ξυλομπογιές κ.τ.λ.) από συμμαθητές μας. Εργασίες, τετράδια, βιβλία, φωτοτυπίες κ.τ.λ. παραδίδουμε και παραλαμβάνουμε μόνο από τον/την εκπαιδευτικό.

·         Δεν πρέπει να φέρνουμε παιχνίδια στο σχολείο (π.χ. μπάλες, κούκλες κλπ.).

·         Αερίζουμε τις αίθουσες στα διαλείμματα και καιρού επιτρέποντος καθ’ όλη τη διάρκεια της διδακτικής ώρας.

·         Βγαίνουμε διάλειμμα ανάλογα με το τμήμα στο οποίο ανήκουμε. Ανεβαίνουμε και κατεβαίνουμε στις σκάλες ο ένας πίσω από τον άλλον και σε απόσταση 1,5 μέτρου ή 3 σκαλοπάτια πίσω. Ακολουθούμε τη σειρά εισόδου-εξόδου όπως κάνουμε και στις ασκήσεις για τον σεισμό, με μόνη διαφορά ότι όταν ανεβαίνουμε-κατεβαίνουμε δεν ακουμπάμε την κουπαστή.

  • Την ώρα του διαλείμματος βρισκόμαστε στο χώρο που θα υποδείξουν από την πρώτη ημέρα οι εκπαιδευτικοί.
  • Χρησιμοποιούμε τις τουαλέτες προσεκτικά, δεν ξεχνάμε να τραβάμε το καζανάκι και πλένουμε τα χέρια μας με νερό και υγρό σαπούνι. Αν υπάρχει σειρά αναμονής κρατάμε απόσταση 1,5 μέτρο.
  • Καλό πλύσιμο των χεριών πριν φάμε, ενώ δεν πίνουμε νερό από τις βρύσες με το στόμα.
  • Σε βήχα ή φτέρνισμα, καλύπτουμε τη μύτη και το στόμα με το μανίκι στο ύψος του αγκώνα ή με χαρτομάντιλο, ρίχνουμε το χρησιμοποιημένο χαρτομάντιλο στον κάδο απορριμμάτων και πλένουμε τα χέρια.
  • Η αποχώρησή μας στις 13.15΄ θα γίνεται προσεκτικά όπως ακριβώς η είσοδος και η έξοδος στα διαλείμματα.
  • Στην αίθουσα ΤΠΕ (Πληροφορικής) θα χρησιμοποιούμε το πληκτρολόγιο και το «ποντίκι» αφού πρώτα καθαριστούν με αντισηπτικό υγρό.
  • Σχετικά με τις μπάλες και λοιπά όργανα γυμναστικής, τα παιδιά κάθε τμήματος πρέπει να παίζουν μόνο μεταξύ τους χρησιμοποιώντας συγκεκριμένα όργανα, μπάλα (ή μπάλες) τα οποία θα καθαρίζονται μετά από κάθε χρήση.
  • Μέχρι την άρση των μέτρων δε θα πραγματοποιηθούν εκδρομές, επισκέψεις, περίπατοι, εκδηλώσεις.
  •  Οι σχολικές εορτές θα πραγματοποιούνται εντός του κάθε τμήματος.
  • Αναστέλλεται για το σχολικό έτος 2020-2021 η εφαρμογή του προγράμματος «Παραμονή των διδακτικών βιβλίων στο σχολείο για δύο (2) Σαββατοκύριακα τον μήνα».

Αν κάποιος γονέας-κηδεμόνας θέλει να επισκεφθεί το σχολείο θα πρέπει πρώτα να επικοινωνήσει με το σχολείο στο τηλέφωνο:  2423054227  και να προσέλθει με μάσκα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Ο σύνδεσμος του blog όπου αναρτώνται οι δράσεις του σχολείου  μας είναι:  https://blogs.sch.gr/dimargalmag/