Translate

Κυριακή 31 Μαΐου 2020

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ-ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ .


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ-ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ
ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΤΗΝ 01.06.2020

     Αγαπητοί γονείς-κηδεμόνες των μαθητών  του Δημοτικού Σχολείου Αργαλαστής,
όπως σας έχουμε ήδη ενημερώσει  από τη Δευτέρα, 1η Ιουνίου επαναλειτουργούν τα σχολεία. Το σχολείο έχει ολοκληρώσει την προετοιμασία της υποδοχής των μαθητών/τριών και έχει λάβει τα κατάλληλα μέτρα για την υγιεινή και την προστασία μαθητών και εκπαιδευτικών.
·        Οι μαθητές/τριες θα έρχονται στο σχολείο τις ημέρες που λειτουργεί το υποτμήμα το οποίο παρακολουθούν όπως έχετε ενημερωθεί από τους εκπ/κους των συγκεκριμένων τάξεων. Το ωρολόγιο πρόγραμμα παραμένει το ίδιο για κάθε ημέρα όπως ήταν και πριν την αναστολή λειτουργίας των σχολείων.
·        Η ώρα προσέλευσης των μαθητών είναι 08.00΄- 08.15΄ (προσοχή σ’ αυτό )
Αγαπητοί μαθητές-μαθήτριες,
·        . Δε θα γίνεται η πρωινή συγκέντρωση στην αυλή του σχολείου.
·        Μπαίνουμε στην τάξη με τον/την  εκπ/κο  όταν μας το πει .
·        Καθόμαστε στη θέση που έχει καθορίσει ο/η εκπαιδευτικός και δεν πλησιάζουμε τους συμμαθητές μας.
·        Δε δανειζόμαστε σχολικά είδη (μολύβια, γόμες, ξύστρες, ξυλομπογιές κ.τ.λ.) από συμμαθητές μας, δε γράφουμε στον πίνακα και δεν παίρνουμε φωτοτυπίες. Ό,τι εργασίες έχουμε, θα τις γράφει στο τετράδιό του ο καθένας.
·        Αερίζουμε τις αίθουσες στα διαλείμματα και καιρού επιτρέποντος καθ’ όλη τη διάρκεια της διδακτικής ώρας.
·        Βγαίνουμε διάλειμμα ανάλογα με το τμήμα στο οποίο ανήκουμε. Ανεβαίνουμε και κατεβαίνουμε στις σκάλες ο ένας πίσω από τον άλλον και σε απόσταση 1,5 μέτρου ή 3 σκαλοπάτια πίσω. Ακολουθούμε τη σειρά εισόδου-εξόδου όπως κάνουμε και στις ασκήσεις για τον σεισμό, με μόνη διαφορά ότι όταν ανεβαίνουμε-κατεβαίνουμε δεν ακουμπάμε την κουπαστή.
·        Την ώρα του διαλείμματος βρισκόμαστε στο χώρο που θα υποδείξουν από την πρώτη ημέρα οι εκπαιδευτικοί.
·        Αν βρέχει καθόμαστε στην τάξη μας και στη θέση μας .
·        Χρησιμοποιούμε τις τουαλέτες προσεκτικά, δεν ξεχνάμε να τραβάμε το καζανάκι και πλένουμε τα χέρια μας ,πολύ προσεκτικά, με νερό και υγρό σαπούνι. Αν υπάρχει σειρά αναμονής κρατάμε απόσταση 1,5 μέτρο.
·        Καλό πλύσιμο των χεριών πριν φάμε, ενώ δεν πίνουμε νερό από τις βρύσες με το στόμα(καλό είναι να έχουμε δικό μας μπουκαλάκι με νερό) .
·        Μπορούμε να έχουμε μαζί μας μάσκα και αντισηπτικά μαντηλάκια μιας χρήσης. Αντισηπτικό υγρό θα υπάρχει στην είσοδο της αίθουσάς μας.
·        Η αποχώρησή μας στις 13.15΄ θα γίνεται προσεκτικά όπως ακριβώς η είσοδος και η έξοδος στα διαλείμματα.
·        Αν κάποιο παιδί έχει πυρετό ή κάποιο από τα συμπτώματα που περιγράφει ο ΕΟΔΥ (βήχας, λαχάνιασμα, κρυάδες, ρίγος, μυαλγίες, κεφαλαλγία, πονόλαιμο, ναυτία/έμετο, κοιλιακό άλγος, διαρροϊκές κενώσεις), πρέπει να παραμένει στο σπίτι.
·        Αν μαθητής/τρια αρρωστήσει κατά τη διάρκεια του σχολικού προγράμματος θα περιμένει τον κηδεμόνα του στο χώρο της αίθουσα  ΤΠΕ (Πληροφορικής)  που αυτό το διάστημα θα λειτουργεί σαν πρόχειρο αναρρωτήριο.
·        Μέχρι τη λήξη του σχολικού έτους 2019-2020 δε θα πραγματοποιηθούν εκδρομές, επισκέψεις, περίπατοι, εκδηλώσεις .
·        Στην ώρα της Γυμναστικής θα αποφεύγουμε αθλήματα και δραστηριότητες που προβλέπουν επαφή ή κοινή χρήση αντικειμένων (μπάλες, σκυτάλες κ.τ.λ.)
·        Το ίδιο θα ισχύει και στα διαλειμματα δηλαδή  θα αποφεύγουμε αθλήματα και δραστηριότητες που προβλέπουν επαφή ή κοινή χρήση αντικειμένων και θα κρατάμε την απόσταση του 1,5 μέτρου μεταξύ μας .


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Ο σύνδεσμος του blog όπου αναρτώνται οι δράσεις του σχολείου  μας είναι:  https://blogs.sch.gr/dimargalmag/