Translate

Κυριακή 30 Μαρτίου 2014

6η Μαρτίου - Πανελλήνια Ημέρα κατά της Ενδοσχολικής Βίας και του Εκφοβισμού

Με αφορμή την Πανελλήνια Ημέρα κατά της Βίας και του Εκφοβισμού στο χώρο της εκπαίδευσης, η υπεύθυνη του σχολείου μας για τα θέματα του Παρατηρητηρίου για την πρόληψη του φαινομένου κ. Μαρία Καμμένου, σε συνεργασία με τους δασκάλους των τάξεων ενημέρωσαν τα παιδιά και 'δημιούργησαν' μαζί τους. Προβάλλαμε βίντεο στο διαδραστικό πίνακα, συζητήσαμε με τα παιδιά, μοιραστήκαμε εμπειρίες και περιστατικά βίας που έχουμε παρακολουθήσει ή ακούσει, απαντήσαμε σε ερωτήσεις τους και συζητήσαμε τους τρόπους με τους οποίους μπορούμε να βοηθήσουμε τον εαυτό μας ή ένα άλλο παιδί που βρίσκεται σε κίνδυνο.


Στη συνέχεια, τα παιδιά, εμπνευσμένα από όσα είδαν κι άκουσαν, από όσα σκέφτηκαν και τους προβλημάτισαν, δημιούργησαν ομαδικά ή ατομικά στις τάξεις τους μια σειρά από ζωγραφιές με θέμα τη βία και τον εκφοβισμό στα σχολεία - με έντονα χρώματα, έξυπνα συνθήματα και ώριμη σκέψη, οι μαθητές μας έδωσαν τη δική τους απάντηση στο φαινόμενο. Με τα έργα τους, δημιουργήσαμε μια σειρά από αφίσες που αναρτήθηκαν στο σχολείο μας και όχι μόνο, για να ακουστεί δυνατά η φωνή των μικρών σοφών καλλιτεχνών μας. Αυτές είναι οι αφίσες μας:














































Παρασκευή 7 Μαρτίου 2014

Carnival Crafts!

Με την κυρία μας των Αγγλικών, φτιάξαμε αποκριάτικες κατασκευές ανακυκλώνοντας χρησιμοποιημένα υλικά (σακούλες μαναβικής, κομμάτια υφάσματος, περισσεύματα χαρτονιών, παλιά κουμπιά και στολίδια, κλπ.).
Masks (Classes 3, 4)




Hats from Used materials (Class 5)




Paper Bag Clowns (Class 6)


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Ο σύνδεσμος του blog όπου αναρτώνται οι δράσεις του σχολείου  μας είναι:  https://blogs.sch.gr/dimargalmag/